Wanneer u ontevreden bent, stellen we het op prijs dat u dit met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede, dan kunnen wij proberen het voor u op te lossen. U kunt hiervoor bellen met de praktijk, of ons klachtenformulier invullen. U krijgt dan een gesprek aangeboden bij de betreffende zorgverlener.
Heeft een gesprek met de zorgverlener niet het gewenste resultaat opgeleverd? Dan kunt u een beroep doen op een klachtenfunctionaris van Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg (SKGE). U dient hiervoor het klachtenformulier in te vullen op de website van SKGE. De klachtenfunctionaris is ook te bereiken via telefoonnummer 088 0229100.
De klachtenprocedure is verdeeld in drie stappen:
1: U lost het via een gesprek met uw huisarts of zorgverlener samen op.
2: De klachtenfunctionaris komt via bemiddeling tot een oplossing.
3: De geschilleninstantie komt met een juridisch bindend oordeel.
De SKGE is een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.
Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is.
Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u in de folder vinden in de wachtkamer en op www.skge.nl.